sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Selkä kuntoon (Tikis) - viikko 5

27.2-5.3.2017

Tämän viikon treeneissä oli muutama tuttu liike ja muutama uusi. 

Päivät 1-4: Olin reissussa Helsingissä, ei treenejä. Treenivihko oli kyllä mukana mutta en löytänyt aikaa sitten kuitenkaan mitään tehdä. 

Päivä 5: 
Pääsin vasta tänään treenaamaan, mutta vedin treenin vain yhden kerran läpi. Parempi sekin kuin ei mitään :)

Päivä 6: 
Tein osan treeniliikkeistä kolmeen kertaan, venytysliikkeet jäivät vähän vähemmälle. 

Päivä 7:
Viimeinen päivä treeniä, tänään on viimeistään pakko tehdä treeni kunnolla, muuten tulee morkkis :D 

Treeni tehty :) Venytysliikkeet tein vain kerran jonka lisäksi rullailin selkää fysioterapeutilta ostamallani rullalla. Tänään on selkä ja rintaranka tuntunut hyviltä, ei ole ollut ahdistavia tai kipeitä jumeja. Johtuuko kenties siitä että tänään olin vain yön töissä vai eilisestä kahden tennispallon avulla tehdyistä venytysliikkeistä. Päivälajittelu käy selän ja hartioiden päälle pahimmin, mikä on sinänsä harmillista koska tykkään sitä tehdä. 

Tässä vaiheessa valmennusta tuntuu keskivartalossa jo selvästi timmimpi olo ja ryhti on helpompi korjata kuin aikaisemmin. Kun rintaranka ja nikamat ovat jumissa, silloin on vaikeampi ylipäätään pitää ryhtiä yllä ja hartiat haluavat edelleen vetäytyä eteen, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Kun vaan muistaisi työpäivänkin aikana muistaa korjata ryhtiä. 

Oikeassa lapaluussa tuntuu olevan joku tiukka ja kipeä kohta ja välillä oikeassa kädessä tuntuu puutumisoireita. Kyselin tästä valmentajalta ja todennäköisesti rinta-etuolkapää- tai niska-hartiaseudulla on pientä hermopinnettä. Hierojalla käynti auttaa. Pitääkin varata sinne aika. 

Ensi viikkoon! :)




1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Millaisia vatsaliikkeitä teet että tuntuu? Välillä huomaan etten jaksa pitää vatsalihaksia tiukalla jos selkä on vähänkin kipeä...